VoIP instellen op een Linksys SPA-2102

Ga met uw browser naar de volgende URL:

http://192.168.0.1/

Wanneer uw Linksys SPA een ander IP-adres heeft dient u uiteraard deze te gebruiken.

Klik vervolgens op het knopje 'Admin Login' aan de rechter bovenkant

Druk op het knopje 'advanced' aan de rechter bovenkant

Druk vervolgens op de knop 'Voice' in het menu aan de bovenzijde

Druk vervolgens op de knop 'Line 1' in het zojuist verschenen submenu

Zorg dat het dropdown menu achter 'Line Enable:' op 'yes' staat

Zorg dat onder het kopje 'Proxy and Registration' de volgende waarden zijn ingevuld:

Proxy: express.hip-service.nl
Outbound Proxy: 89.146.63.19
Use Outbound Proxy: yes
Register: yes
Register Expires: 3600
Use DNS SRV: no
Proxy Fallback Intvl: 3600
Use OB Proxy In Dialog: yes
Make Call Without Reg: no
Ans Call Without Reg: no
DNS SRV Auto Prefix: no
Proxy Redundancy Method: Normal

Zorg dat onder het kopje 'Subscriber Information' de volgende waarden zijn ingevuld:

Display Name: Uw telefoonnummer (bijv. 0123456789)
User ID: Uw gebruikersnaam (bijv. U123456)
Password: Uw wachtwoord
Use Auth ID: yes
Auth ID: Uw Authnaam (bijv. UA123456)
Mini Certificate: (leeg, geen waarde invullen)
SRTP Private Key: (leeg, geen waarde invullen)

Zorg dat onder het kopje 'Audio Configration' de volgende waarden zijn ingevuld:

Prefered Codec: G711a
Fax Passthru Codec: G711a
Fax Enable T38: yes
DTMF Tx Method: Auto

Druk vervolgens op de knop 'Submit All Changes'

Wacht ongeveer 5 seconde, uw browser gaat vanzelf door naar de volgende pagina, mocht uw browser na 10 seconde nog steeds dit scherm weergeven klik dan op het woord 'HERE'.

Als dit ook niet werkt, controleer dan of het 'Power Lampje' van uw SPA wel brand, en haal eventueel de stekker van de SPA uit het stopcontact en stop deze na 10 seconde weer in het stopcontact.

Controleer of de 'Registration State', hier moet 'Registered' staat, mocht hier een andere waarde staan dan kunt u uw browser vernieuwen tot dat hier de waarde 'Registered' staat.

Is dit na 1 minuut nog niet het geval, controleer dan de bovenstaande instellingen.