Trefwoorden
ZOEK

Handmatig een backup terug zetten van een hostingpakket (files en databases)

Eerst inloggen:

U heeft een gebruikersnaam en wachtwoord per mail ontvangen, en u kunt inloggen op mijn.hostingu2.nl
Heeft u nog geen inloggegevens gebruik dan de [forget password] functie op deze site

Controle:

Allereerst moet je even kijken bij tabblad 'hosting' of jou website op 1 van de hostingplatform servers staat.
Dit kan je zien bij server, het moet zijn Hosting Platform

Als er DirectAdmin staat kun je hier geen gebruik van maken

Gebruik een ftp programma om in te loggen:
Host: jouwebsitenaam.nl
User: backup#pakketnaam
Pass: wachtwoord van het hosting-pakket
(In dit voorbeeld gebruiken we filezilla)

Na het verbinden met het ftp programma zie je een aantal mappen staan met de bijbehoren datum en tijd.
In dit voorbeeld 2011_10_29-00_00_06

Dus 29-10-2011 en de tijd 00:00:06

Kies vervolgens één van deze mappen.

In deze map vind u de backups van de databases en de files.

Je kunt vervolgend deze file naar je eigen computer downloaden en dan evt weer uploaden met ftp naar je eigen huidige website.
Voor wat betreft de databases, deze zijn weggeschreven met een .sql extensie die je ook downloaden en weer inlezen in je huidige database.

Je kunt het ook met ssh doen als je handig bent met de terminal

Relevante info:
Hoe vind ik mijn Mysql database